Jdi na obsah Jdi na menu
 


O škole

dscn8246.jpgO škole Musicale

Soukromá základní umělecká škola ve Studénce je ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy samostatně zařazena do sítě škol v České republice. Školu založili manželé Sniehottovi s právní formou podnikání jako veřejnou obchodní společnost v r. 1993.  Kapacita školy je 200 žáků. Škola provozuje hudební obor a vyučuje na tyto hudební nástroje: klavír, keyboard, zobcová a příčná flétna, trubka, lesní roh, kytara, klarinet, saxofon,pozoun, bicí nástroje,solový a sborový zpěv.

Z koncepce soukromé hudební školy Musicale vyplývá, že jde o školu s inovativními záměry a tvořivou pedagogikou. Za  dobu své existence ve Studénce obohatila svými veřejnými akcemi kulturní život města (vánoční koncerty, festivaly dětské tvorby, hudební klub “Spirála”, soubor “Studenečtí pištci”, dětský pěvecký sbor Studeňáček, v současné době dětský jazzový orchestr Musicale-band). Pro své žáky uskutečnila netradiční projekty výuky jako např. Hudební dny - nová forma výuky hudební teorie, pěvecké soustředění, hudební čajovnu, dětský muzikál. Netradiční je také forma klasifikace a výuka dětí předškolního věku v netradičním projektu Hudební školička nejmenším. Ve škole vyučuje celkem 10 učitelů, v převážné většině absolventů konzervatoře či akademie muzických umění a vysokých hudebních škol. Škola každoročně připravuje své žáky na hudební soutěže okresní a krajské úrovně, rovněž připravuje absolventy na přijímací zkoušky na konzervatoře či jiné školy s hudebním zaměřením.

Škola je organizována v Asociaci soukromých základních uměleckých škol v České republice. V hodnocení České školní inspekce byla hodnocena jako škola nadprůměrná.

dscn8243.jpg

V roce 2010 vznikla také pobočka k této Soukromé základní umělecké škole ve Veřovicích. Na této pobočce vyučují 2 učitelé a vyučované obory jsou zobcová flétna, příčná flétna, kytara a klavír

.

 musicale-verovice-tabule.jpg

 

Příspěvky

Školní noviny 2014/2015

25. 8. 2014

 
Celý příspěvek | Rubrika: O škole | Komentářů: 0

Školní noviny Veřovice 2012/2013

29. 8. 2012

basovy-kic.jpg

 

Školní noviny Studénka 2012/2013

29. 8. 2012

pric-fl.jpg

 

Zahájení školního roku 2012/2013

29. 8. 2012

ZAHAJOVACÍ TÝDEN 3. - 7. Září 2012obrazek.jpg